Investigatii oftalmologice Ploiesti

investigatii-oftalmologice-ploiesti.jpg

Pentru o diagnosticare corecta si pentru a putea stabili un tratament corect, medicul oftalmolog poate solicita realizarea unor investigatii paraclinice suplimentare menite sa completeze consultatia initiala. In felul acesta medicul oftalmolog va putea stabili un diagnostic de precizie si un tratament corect pe care il poate administra pagientului.

In cadrul clinicii de oftalmologie Marelfil efectuam investigatii oftalmologice cu scopul de a diagnostica atat evolutia anumitor boli (cataracta, degenerescenta maculara legata de varsta si altele), cat si pentru evaluari pre si post-operatorii ale pacientilor.

Printre investigatiile oftalmologice efectuate in cadrul clinicii noastre se regasesc:

  • Camp vizual computerizat - Rezultatele examinarii sunt afisate sub forma unor harti in tonuri de gri ( punctele mai intunecate arata zonele mai afectate de boala ) si harti cu date numerice care sunt prelucrate statistic si comparate cu cele care apar la pacientii sanatosi.
  • Examen fund de ochi - permite vizualizarea papilei optice, a retinei si a vaselor sale. Este indicat pentru a stabili diagnosticul afectiunilor retinei si pe cele ale coroidei (membrana lipita de retina). Acesta vizeaza de asemenea inspectarea interiorului ochiului, in scopul depistarii eventualelor anomalii de la nivelul retinei.
  • Tomografie oculara OCT - Investigatia este recomandata persoanelor care au vedere incetosata, in cazurile in care lipseste o parte din imaginea pe care persoana o percepe cu unul sau ambii ochi, precum si la pacientii care percep imagini distorsionate (inclinate sau curbate). OCT ajuta la punerea unui diagnostic corect si complet al diverselor afectiuni oftalmologice, precum si la monitorizarea acestora.
  • Gonioscopie (masurarea unghiului camerular) - Examinarea este realizata pentru a verifica modul in care lichidul se scurge din ochi si daca unghiul de scurgere (zona in care lichidul se scurge din ochi) este deschis sau inchis, dar si pentru a detecta orice defecte din nastere care pot provoca glaucomul.
  • Testarea simtului cromatic (Test Ishihara) - Reprezinta principalul test pentru depistarea anomaliilor de perceptie a culorilor.
  • Ecografie oculara - Este o metoda de diagnostic utila, folosita atunci cand conditiile patologice ale pacientului impiedica vizualizarea directa a structurilor intraoculare.