Operatii Oftalmologice Ploiesti

operatii-oftalmologice-ploiesti.jpg

Persoanele care necesita interventii chirurgicale aleg clinica noastra datorita faptului ca aici le oferim siguranta celei mai bune ingrijiri medicale pre si post operatorie, medici cu experienta si pricepere in domeniul chirurgiei oftalmologice si aparate de ultima generatie.

Printre cele mai solicitate interventii chirurgicale in cadrul clinicii noastre se numara:

  • Operatii de salazion;
  • Operatii de pterigion;
  • Injectii cu Avastin;
  • Dezobstructia cailor lacrimale;
  • Operatii ale pleoapelor;
  • Operatii de cataracta.

In urma consultatiei si al unui set de investigatii, pe baza carora se stabileste daca pacientii au nevoie de o operatie, medicii decid tipul de interventie chirurgicala de care acestia au nevoie. Aceste interventii chirurgicale se realizeaza prin tehnici moderne, de ultima generatie, nedureroase si care nu necesita internare post-operatorie.

Operatii de salazion

Salazion - Reprezinta o formatiune chistica, inflamatorie, care are drept corespondent cresterea de volum a unor glande din interiorul pleoapelor. Interventia chirurgicala se poate efectua prin incizie la piele(daca salazionul este extern) sau prin interiorul pleoapei (prin conjunctiva) daca este intern. In prima faza se aplica picaturi cu rol anestezic, se dezinfecteaza tegumentele pleoapei si se efectueaza si o injectie in pleoapa, langa chist.

Operatii de pterigion

Pterigion - Reprezinta o afectiune a suprafetei ochiului si consta in dezvoltarea anormala a unui strat de tesut fibrovascular triunghiular care porneste din conjunctiva care invadeaza corneea. In general poate aparea la persoanele care lucreaza ceva mai mult in aer liber (fiind expuse la radiatiile ultraviolete) din cauza prafului, a mediilor uscate. Pterigionul este favorizat de microtraumatisme.

Injectii cu Avastin

Acest medicament este utilizat pentru a reduce edemul macular, acumularea de fluid de la nivelul maculei, care poate aparea in diabet , dar si in alte boli retiniene cum ar fi ocluzia de vena central a retinei sau degenerescenta maculara legata de varsta, reducand cresterea de vase noi in aceste conditii. Avastinul se injecteaza in conditiile perfect sterile ale unei sali de operatii. Procedura propriu-zisa dureaza cateva secunde si este perceputa ca o mica intepatura. Se efectueaza in conditii de ambulator, deci pacientul pleaca acasa imediat dupa injectare.

Dezobstructia cailor lacrimale

Dezobstructia cailor lacrimale - Este cea mai frecventa anomalie congenitala a cailor lacrimale. Aproximativ 10% dintre copii se nasc cu aceasta conditie fie la un ochi, fie la ambii. Tratamentul chirurgical se recomanda inainte de varsta de 1 an, in general, la varsta de 5-6 luni. Se face o anestezie generala, se patrunde cu sonda de cai lacrimale pana la nivelul obstacolului si se rupe membrana iar ulterior se fac spalaturi ale caii lacrimale cu solutii cu antibiotice. Interventia nu necesita internarea copilului.

Operatii ale pleoapelor

Blefaroplastia presupune corectia chirurgicala a diferitelor afectiuni de natura estetica si functionala ale pleoapelor, indepartarea pliurilor de piele si a saculetilor cu grasime, care pot deranja dand un aspect obosit ochilor si, uneori, impiedica chiar si vederea.
Operatia dureaza aproximativ o ora, se efectueaza cu anestezie locala si dupa 2-3 zile pacientul se poate intoarce la activitatile cotidiene.
In clinica noastra veti beneficia de experienta pe care medicii nostri o au in efectuarea acestui tip de interventie astfel incat rezultatele in urma operatiei sa fie cele pe care le doriti.