Operatii Cataracta

operatii-cataracta-ploiesti.jpg

Marelfil este un centru oftalmologic de excelenta in ceea ce priveste chirurgia cataractei.

Cataracta reprezinta o opacifiere a cristalinului natural care este pozitionat in spatele irisului,corneei si al pupilei. Precum obiectivul unei camere de fotografiat, cristalinul ajusteaza si focalizeaza vederea. Cristalinului este format in cea mai mare parte din apa si proteine. De-a lungul vietii, structura proteinelor se schimba si in anumite cazuri se impreuneaza formand opacitati pe cristalin.

In prezent, operatia de cataracta este una dintre cele mai sigure si eficiente interventii chirurgicale. Cea mai buna metoda de a trata cataracta este inlocuirea cristalinului natural opacifiat cu un cristalin nou, artificial si transparent. Noul implant va ramane permanent si nu va necesita niciodata o alta inlocuire. Din acest motiv, alegerea cristalinului are o importanta majora pentru reusita operatiei.

In clinica noastra, operatia se efectueaza dupa cele mai moderne tehnici si cu ajutorul celor mai moderne, complexe aparate existente in zilele noastre. Acest lucru, insotit de vasta experienta a medicilor chirurgi, face ca interventia chirurgicala sa fie foarte usoara de suportat pentru pacient, fiind urmata de o recuperare rapida, care nu necesita internare sau masuri speciale post-operatorii.

Durata operatiei de cataracta este in mod normal de 10-12 minute, insa poate varia in functie de complexitatea cazului. Pacientul este liber sa plece acasa la scurt timp dupa interventia chirurgicala, revenind periodic la control dupa indicatiile medicului. Mentionam ca este recomandat ca pacientul sa nu plece singur, fiind bine sa fie insotit.

Vederea pacientului devine mai buna inca din a doua zi. Recuperarea vizuala a pacientului va fi completa in 30 de zile. Ochelarii se pot prescrie dupa cateva saptamani. Gradul de recuperare a acuitatii vizuale poate sa depinda si de existenta altor maladii oculare.

In urma interventiei, pacientul trebuie sa pastreze o igiena locala foarte stricta, trebuie sa foloseasca toata medicatia prescrisa de medicul oftalmolog si sa nu omita nici macar un control indicat de acesta. Inca un lucru important de mentionat este ca in cazul pacientilor care detin permis de conducere, acestia nu se pot urca la volanul autovehiculului decat dupa ce obtin permisiunea medicului oftalmolog pentru acest lucru.